Гумометалевий шарнір КамАЗ: будова і функціонування

Палець реактивний РМШ КамАЗ є складовим елементом реактивної штанги, призначеної для створення тяги між кузовом і мостом з метою компенсації реактивного моменту (шляхом розтягування-стиснення) і зниження навантажень на вузли техніки під час її роботи.

Особливості конструкції

Реактивна штанга КамАЗ з РМШ практично не відрізняється у всіх моделей вантажівок. Деталь виготовляється зі сталі методом відливання або поковки.

За виглядом це цілісний стрижень із певними параметрами довжини і товщини. Основна частина доповнюється кільцями ущільнення, вкладишами, обоймою пружини, шайбою, пальцем, пружиною, болтами і гайками реактивної штанги.

Гайка реактивної штанги
Гайка реактивної штанги

Палець має різьблення і призначений для використання в якості осі шарніра і основи штанги.

У наконечниках деталі є отвори, в яких розташовується внутрішній вкладиш, палець і зовнішній вкладиш. Внутрішня прокладка закріплена в наконечнику заклепкою, для захисту від провертання. Зовнішній вкладиш доповнений пружиною, на якій розташовується кришка з ущільнювачем. Для виконання змащення вкладишів реактивної штанги в кришках розташовується маслянка.

Вкладиш пальця реактивної штанги

Шарнір штанги ущільнюється для захисту від протікання мастильних складів торцевим сальником. Так само він запобігає забрудненню деталі. Сальник кріпиться з натягом на палець: однією стороною він примикає до торця кронштейна важеля, іншою – до торця наконечника.

Як визначити, чи потрібен ремонт штанги та її компонентів?

Ремонт штанги виконується тільки в разі крайньої необхідності, коли є загроза повного її виходу з ладу. Визначити це можна за значними пошкодженнями, сколами і тріщинами. Іноді при невеликих вадах недолік просто заварюється, але фахівці не рекомендують так робити. Однаковою мірою це стосується і складових елементів запчастини: пальця реактивної штанги, маслянок, вкладишів тощо. Палець реактивної штанги РМШ КамАЗ має деформації особливо часто, що пов’язано з особливостями його експлуатації і точкою розташування в конструкції.

Стрижень не повинен бути вигнутий, мати вм’ятини. Тут уже зварювання не допоможе – потрібен терміновий ремонт. Домашні умільці практикують вирівнювання стрижня вручну, але професіонал у будь-якій автомайстерні скаже вам, що це не найкраще рішення.

Якщо на деталі є ослаблені кріплення, а зовнішніх пошкоджень немає, потрібно просто підтягнути всі з’єднання (гайки, болти і кронштейни).

Втулка розтискна КАМАЗ
Шпилька штанги реактивної КАМАЗ

Послідовність дій під час ремонту реактивної тяги

Якщо ремонт реактивної тяги все-таки потрібен, проводиться розбір конструкції:

  • Відкручуються болти кришки наконечника.
  • Кришка демонтується, разом із пружиною.
  • Вивертається маслянка.
  • Забирається палець реактивної тяги (зазвичай вибивається молотком).

Потім проводиться очищення деталей для вантажного авто від забруднень і жиру. Пошкоджені елементи прибираються, замість них встановлюються нові запчастини.

Міняти палець реактивної тяги КамАЗ або просто почистити і встановити на місце? Тут все залежить від ступеня зносу елемента. Цей показник заміряється за допомогою спеціального інструменту – калібру. Зрушення торця пристрою щодо торця шийки деталі має бути не більше 1,5 мм. Якщо зміщення більше, запчастину необхідно замінити.

Після ремонту виконується складання штанги та її монтаж. Послідовність дій така:

  • Запресовування сухарів пальців у наконечники;
  • Встановлення пружини, пальців, прокладок;
  • Встановлення кришки;
  • Вгвинчування маслянки, заповнення шарніра мастилом;
  • Монтаж штанги на КамАЗі.
Штанга реактивна КАМАЗ
Штанга реактивная КАМАЗ

Де купити запчастини для ремонту реактивної штанги?

Важливо купувати деталі у відповідних місцях, де зможуть гарантувати не тільки високу якість виробів, а й доступну вартість. Так, якщо потрібно замінити палець реактивної тяги КамАЗ, ціна може бути значно вищою у звичайних магазинах. Інтернет-магазин “Автоіндустрія” – виробник деталей для авто будь-якої категорії, пропонує свою продукцію з наступними виробничими перевагами:

  • Ми є власним виробником.
  • Всі елементи виконуються згідно зі специфікаціями виробників спецтехніки.
  • У нас є великий запас комплектуючих, які зберігаються на складі.
  • На деталі надається гарантія.
  • Знижки оптовим покупцям і постійним клієнтам.

Доставлення товару здійснюється в стислі терміни і в зручний для Вас час. Подробиці уточнюйте у наших консультантів. Також у нас є функція повернення товару, докладніше про яку за посиланням.

Дарья/ автор статті

Редактор блогу про ремонт та обслуговування автомобілів. Водій із багаторічним стажем.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Сервіс Автоіндустрія Блог про запчастини
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: