детонация в цилиндрах

Причини детонації у циліндрах автомобіля

Детонація в циліндрах – це вибухове запалення заряду паливно-повітряної суміші. Відбувається через те, що використовувалося неякісне паливо. Така ситуація може виникнути при використанні бензину з неправильним октановим числом. Всі знають, що бензин поділяється на види (А92, А95 та ін). Цифри в назві палива є його октановим числом.

Для того, щоб краще розібратися в тому, як детонація впливає на двигун, наведемо приклад. Нормальна швидкість розповсюдження вогню в камері згоряння приблизно відповідає 25-30 метрів за секунду. У разі детонації швидкість збільшується в сто разів, саме це призводить до різних негативних наслідків для двигуна.

Однією з ознак детонації може бути неприємний звук у двигуні. Якщо вчасно не скинути швидкість, то це може призвести до виходу його з ладу. Навіть 20 секунд буде достатньо для сходження масляного шару зі стінок поршнів і циліндрів, що завдає непоправної шкоди двигуну. Варто зауважити, що така проблема може виникати та в автомобілях на дизельному паливі, адже “солярка” також як і інші суміші має нормовану детонаційну стійкість. Тому водіям “великих” автомобілів теж варто бути обережнішими.

Щоб вас ця проблема оминула, необхідно знати кілька важливих правил:

  • Заправляйтеся лише у перевірених місцях.
  • Впевніться, що ви залили саме необхідний бензин.
  • Слухайте свій двигун, адже за найменшої позаштатної ситуації він сам зможе подати вам сигнал.

І пам’ятайте: Набагато легше вирішити проблему заздалегідь, ніж згодом проводити заміну важливої запчастини.

Дарья/ автор статті

Редактор блогу про ремонт та обслуговування автомобілів. Водій із багаторічним стажем.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Сервіс Автоіндустрія Блог про запчастини
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: